Любопитно за астрологията

Любопитно за астрологията

Виктория Димова
02.04.2020 0 Comment

Какво представлява АСТРОЛОГИЯТА?

Астрологията има огромна история, датираща от хиляди години. Съществуват твърдения за това, че произходът е единен и исторически наистина можем да видим, че маите, персите, египтяните и дори ранните европейци са имали свои собствени системи, склонни да свързват небесните събития с това, което се случва тук на планетата Земя. Можем да кажем, че корените на астрологията ни връщат в зората на самия човек. Тези и още много интересни факти ще научим в статията “Любопитно за астрологията”.

Смята се, че астрологията е система за прогнозиране, чрез която можем ежедневно да следим всеки от 12-те звездни знака. Един от тези 12 знака е обвързан с точната ни дата и месец на раждане, чрез които пък научаваме какви събития ни очакват в деня или месеца през следващата година.

Какво е астрологията?

Астрологията е много задълбочена и сложна тема, която ще помогне истински само на тези, които са готови да зададат тежките въпроси на живота като например: Защо съществувам? Каква е моята цел в живота? Какво е отношението ми към Вселената? Има ли някаква абстрактна интелигентност, която дърпа конците на всеки един от нас, следователно и на живота ни, като определя съдби?

Тези въпроси ще възникнат в съзнанието ни, само когато мислите ни достигнат такова ниво, че в сърцето ни да възникне степен на разминаване с чувството, че материалното съществуване, включително и всички негови взаимоотношения, желания и постижения, се разглеждат като недостатъчни.

Астрологията е ключът към отговорите на множество въпроси.

Освен това, ни дава представа за протичането на кармичния процес, как той работи и как невероятното взаимодействие между планетите се отразява на тези процеси?

За да разбере съдбата, астрологията твърди, че психологическите процеси, емоционалният и психическият темперамент на индивида са предопределението на това, което ще се случи в бъдеще. Мисленето наистина е съдба и чрез този по-подробен анализ на мислите ни, астрологията е в състояние да види какво е  вероятно да се случи.

“Любопитно за астрологията” ни показва видовете астрология:

  • Натална астрология

Има много разделения на астрологията. Едно такова разделение представлява наталната астрология. Тя изследва рождената карта в точното време и място на раждане.

  • Медицинска астрология

Медицинската астрология или това, което иначе е известно като Астропатология, се занимава с диагностика на здравето и болестите, и дори обсъжда начините, по които човек може да бъде излекуван.

  • Почетна астрология

Почетната астрология е завладяващият клон, който се занимава с отговора на въпроси и подготовката на хороскопи в точния момент на задаването на въпроса.

  • Политическа и светска астрология

Политическата и светска астрология се занимава със създаване хороскопите на нациите и политическите им лидери. Освен това, разглежда историческите тенденции на дадена страна, както и околната среда, например прогнозирането на земетресения, мор, наводнения и дори икономически модулации. Войните, договорите и други политически развития изглежда следват астрономическите тенденции, и по-специално слънчевите и лунни затъмнения.

"Любопитно за астрологията" ни показва видовете астрология

“Любопитно за астрологията” ни показва, че очертаването на основните събития в историята изглежда корелира повече или по-малко с небесните събития и по-скоро се изследват връзки с цикъла на слънчевите петна, за да се види как това може да повлияе на хората. Например какво влияние оказват тези слънчеви петна върху сърдечните заболявания, инсултите и т.н.?

Откриват се все повече доказателства, които определят, че астрологията всъщност изразява интимна връзка между хода на човешкия живот и планетарните движения.

Разберете какво е развитието на Вашият живот чрез астрологията. Постигнете по-задълбочен поглед върху Вашата личност, отношения, кариера и духовно Аз.

Астрологията не е само начин за прогнозиране на бъдещето. Чрез нея можем да открием как да намалим лошия късмет в живота си, както и да повишим енергията на нашите „щастливи“ планети.

Благодарение на astro.hrshine.eu , Вашето бъдеще сега, не е това, което беше преди!

Любопитно за астрологията!

Или как зодиакът се разделя от елементите?

Както всички много добре знаем, зодиакът се разделя от зодиакалните елементи. Огнените знаци на Овен, Лъв и Стрелец съставляват импулса на дълга. Земните знаци на Телец, Дева и Козирог представляват импулса на богатството. А въздушните Близнаци, Везни и Водолей указват принципа на удоволствие. Може би, си зададохте въпроса: „Тогава какви са функциите на водните знаци Рак, Скорпион и Риби ?“. Те отговарят за  нашия духовен път.

Зодиакални знаци

Всеки от зодиакалните знаци е представен с точно определен символ или глиф, изобразяващ еволюцията на душата през дванадесет различни етапа. Символите изобразяват по-дълбоките и езотерични аспекти на астрологията и разкриват вътрешните еволюционни тенденции на всеки един индивид.

ОВЕН

Символът е египетски и представлява рогата на Овена. На по-езотерично ниво, можем да кажем, че обозначава възходящия поток на духа и съзнанието в своя творчески аспект. Овенът като зодиакален знак представлява потенциал.

ТЕЛЕЦ

Таурският символ на чисто материално ниво изглежда като глава на бик. Зад този образ стои Телецът. Езотеричното мнение обаче е, че кръгът представлява божествения дух, а полумесецът е символ на цъфтежа на духа в процеса на материализация. Телецът е земен знак, неподвижен и упорит като бик. Действието му в света е решаващо и енергията не е лекомислено разпръсквана без цел и посока.

БЛИЗНАЦИ

На този етап на проявление за Близнаци, духът навлиза във фазата на двойнствеността. Докато мисълта отразява субективно – обектния израз на духа, близнаците се превръщат в подходящ символ за „разделението“, представляващо полярност. В материалния свят всички неща се колебаят между положително – отрицателно, нагоре – надолу, правилно – неправилно, вътре – вън и т.н. Тоест Близнаците са символ на тази полярност.

Ето и нещо интересно от “Любопитно за астрологията”!

Двете вертикални линии представляват мъжка и женска в знак на разделение.

Любопитно за астрологията - зодии

РАК

Глифът Рак изобразява символиката на възпитателните, грижовни качества на майчинството. По същия начин, духовно, всички творчески и любящи качества се привеждат от символа, който означава утробата на времето.

ЛЪВ

Лъвът е петият знак от зодиака. Той също символизира творчество и раждане. Изобразена е опашката на лъва, която се свързва от друга гледна точка със съзвездието.

ДЕВА

Символът на Девата се състои от три вертикални линии и още едно пресичане и съединяване на най-горните части. В ранната митология богинята на зърното и храната – Нидаба (Египет) е била изобразена от Девата, но духовно символиката е много по-дълбока. Тези три линии представляват силите на природата, действащи във времето и пространството – те са действие, инерция и хармония. Допълнителното преминаване и свързване на линията, създава напрежение, което изобразява борбата на духа в естествената му еволюция. Девата е един от най-чувствителните и деликатни знаци.

ВЕЗНИ

От гледна точка на Везните, духът е утвърден в своята материална изява и е готов да се изкачи обратно в първоначалното си състояние. Символът на Везните представлява баланс, показващ уравнението на материята спрямо духа. Тя е точката на свързване на света.

Сега, нека погледнем кои са останалите зодиакални знаци и по какъв начин можем да ги тълкуваме?

Зодиакални знаци

СКОРПИОН

Макар и подобен по форма на Девата, знакът на Скорпиона се различава по това, че има стрелка като разширение, която сочи нагоре. Тази възходяща енергия описва движението на душата в нейното пътуване към дома, след огромната борба във Везни. Знакът на Скорпиона остава неразбран, ако се разглежда като смърт, защото Скорпионът означава прераждане или регенериране на съществото след смъртта на егото. Следователно можем да определим Скорпионът като знак на духовна посветеност.

СТРЕЛЕЦ

Стрелата в края на символа на Скорпиона ни насочва към следващия зодиакален знак, а именно Стрелец. Стрелката сочи нагоре към духовните хоризонти. Този факт се свързва добре със значението на Юпитер, който е владетел на този знак. Всички духовни и висши способности на човека се активират напълно на този етап от еволюцията. Движението на стрелата е пряко и жизненоважно насочващо към духовната енергия.

КОЗИРОГ

Символът на Козирог е сложен и разкрива сложността на родените под неговото влияние. Въпреки, че Козирогът е материален знак, символът му представлява прилив на духовна енергия, насочена към материален стремеж. Формата „V“ е инверсия на духовната сила, а изтласкването надолу и навътре на дъгата разкрива интровертната природа на тази сила. Именно чрез проявяването на саможертва в областта на работата и парите, се отличават родените под този зодиакален знак. 

ВОДОЛЕЙ

Макар да е въздушен знак – Водолеят има своя символ – водите на живота. Именно това разкрива духовната природа на Водолея. Често е изобразяван и като човек, който излива вода от съд. Това интерпретира братската, хуманна проява на духа. Водата е пречистваща и символизира желанието за групова информираност и изцеление.

РИБИ

Двата полукръга са свързани в центъра си заедно и представляват входящите и изходящите етапи на  еволюцията. Рибите са последният етап от еволюцията на Духа и изисква напълно самоотричане, за да се обединят двете на пръв поглед несвързаните страни на съзиданието.

Какво е хороскоп според “Любопитно за астрологията”?

Думата „хороскоп“ означава „часови показалец“ и първоначално се отнася до степента на знака, издигащ се на източния хоризонт при раждането. Хороскопът е карта на небесата, издигната, за да определи съдбата на човек, роден в точно определено време и място на Земята. Това в никакъв случай не бива да се сравнява със „слънчевия хороскоп“, който не е карта на небето, а просто изявление на знака на Слънцето, разположено централно.

Слънчев хороскоп

От нашето определение какво е истински хороскоп, ще видим, че е необходимо астрологът да знае точната дата и час на раждането, преди да може да изготви точен хороскоп, което разбира се, може да даде точна прогноза за събитията. Хороскопът трябва да покаже, ако разбира се, се чете от компетентен астролог, кои са най-полезните планети на човека и отделите на живота, в които най-вероятно ще има късмет.

Любопитно за астрологията  – Как да я използваме правилно?

Новата, практична форма на астрологията се основава по същество на прозрението и предвидливостта. Това постепенно разгръщане на най-високия ни потенциал, наистина е знак, че чрез астрологията се оказва влияние върху нашия характер, взаимоотношения и събитията от нашия живот. Този процес продължава на универсалния принцип на кармата или с други думи казано : „На всяко действие има равно или противоположно противодействие“.

Нашият човешки живот и съдбите ни са преплетени на принципите на този закон. Прозрението е мъдростта, която печелим, разбирайки себе си, своите личности и как нашите силни и слаби страни могат да бъдат приведени в баланс.

Следователно астрологията може да ни предложи тези уникални разкрития, като посочи кои звездни знаци са повече или по-малко съвместими с нас. Чрез изучаването на астрологията, тези прозрения стават лесни за разбиране и прилагане! А защо не и забавни?!

Забавната страна на астрологията

Не би ли било чудесно да знаем дали бихме се разбирали с някого? И в кои конкретни области на живота това може да се случи? Има двойки, който се радват на социално и психическо разбирателство, но се борят на тема парични въпроси. Нека вземем за пример няколко съмишленици, които общуват добре на много нива, но са упорити глави, що се отнася до философия или дори духовни идеали.

Астрологията ни помага бързо и лесно да открием колко съвместим е нашият звезден знак с останалите единадесет знака в емоционална, умствена, сексуална, социална, духовна, финансова, битова и професионална области.

Вторият компонент на астрологията е далновидност и въоръжен с нашето вярно ръководство –  „кога“ действат благоприятните или неблагоприятни планетарни сили, можем да оптимизираме своето планиране, графици, стратегии и възможности, за да сведем до минимум тези предизвикателни епизоди от живота ни.

Годишните, месечни, седмични и дори ежедневни акценти на  нашата година напред, ще се превърнат в безценна добавка към процеса на вземане на решения, като по този начин ще ни дадат още повече възможности. Това по никакъв начин не означава, че трябва да заменим собствената си интуиция, а дори напротив.

Друг аспект на астрологията, който често се пренебрегва, е този клон, който ни позволява да изберем най-подходящите времена за започване на различна работа и други важни дейности и решаващи житейски събития, използвайки най-добрите планетарни аспекти за максимална полза и въздействие.

Астрологията може да ни помогне да изберем от десетки дати, за да планираме неща като пътувания, рождени дни и партита, изграждане на дом или преместване, сватба и ангажименти като интервюта за работа и много други ежедневни дейности. Тази система на астрология може да ни осигури няколко важни дати, които можем да изберем във всеки един месец, за да увеличим максимално нашите възможности.

Бъди част от астрологията!

Вече всички ние можем да бъдем част от този съвременен процес – астрологията. Надявам се, чрез статията “Любопитно за астрологията” да успея да събудя интересът в теб и да те накарам да задълбочиш знанията и любопитството си.

Бъдете здрави и проспериращи!

 

Cart
  • No products in the cart.